Vietile sexuale ale adultilor mai in varsta

“Cati oameni cu varsta de peste 50 de ani inca fac sex?”

Se presupune, in mod obisnuit, ca oamenii mai in varsta sunt celibatari, dar adevarul este ca multi oameni raman activi sexual pentru toata viata.

Ca o dovada a acestui lucru, putem sa luam in considerare rezultatele unui studiu realizat recent, reprezentativ pe plan national in Statele Unit si la care au participat adulti cu varsta cuprinsa intre 14 si 94 de ani. Acest studiu a scos la iveala faptul ca atat barbatii (57,9% dintre ei), cat si femeile (51,4% dintre ele) trecuti de varsta de 50 de ani au declarat ca au facut sex in decursul ultimului an, asa cum au ffacut si 53,5% dintre barbatii si 42,2% dintre femeile ce au trecut de 60 de ani. Sexul vaginala fost cea mai raportata activitate sexuala in randul adultilor mai in varsta, motiv pentru care eu am folosit aceste valori ca punctul meu de plecare- si acest lucru nu este surprinzator luand in considerare ca marea majoritate dintre ei sunt heterosexuali. Cu toate acestea, aceasta este departe de a fi singura activitate sexuala raportata.

Multi oameni cu varsta de peste 50 si 60 de ani (intre un sfert si o jumatate, in functie de sex si de varsta) au spus, de asemenea, ca fie au primit, fie au oferit sex oral. Unii oameni au spus, de asemenea, ca s-au implicat si in sex anal, dar acest lucru era in mod semnificativ mai putin obisnuit atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Desi multi dintre acesti oameni erau casatoriti, este foarte important de luat in considerare faptul ca mariajul era doar un context in care oamenii mai in varsta ar putea sa faca sex. Multi idntre ei erau implicati, de asemenea, si in relatii sexuale. De exemplu, in cadrul unui studiu online pe care l-am facut in privinta prietenilor cu beneficii, am gasiti n mod obisnuit si oameni in varsta de 50 de ani sau de 60 de ani printre participanti.

Cu alte cuvinte, sexul ocazional nu era doar pentru studentii de la facultate.

Ar trebui, de asemenea, sa mentionez ca multi dintre oamenii de 50 sau de 60 de ani par sa se satisfaca si singuri in mod ocazional. De fapt, in studiul national pe care l-am mentionat mai devreme, mai mullti oameni in varsta au mentionat ca s-au masturbat decat cei care au declarat ca au facut sex cu un partener.

Un alt rezultat din acest studiu care merita sa fie luat in considerare este faptul ca foarte multi oameni trecuti de 70 de ani erau, de asemenea, activi din punct de vedere sexual. De exemplu, 42,9% dintre barbati si 21,9% dintre femeile cu varsta de peste 70 de ani au facut sex vaginal in decursul ultimului an. Sexul oral era a doua cea mai obisnuita activitate sexuala in aceasta grupa de varsta, dar mai putini oameni s-au implicat in aceasta activitate sexuala.

Dupa cum poti sa vezi, nu exista nici un punct final definitiv pentru a fi activ din punct de vedere sexual.

Desigur, dificultatile de natura sexuala au mai multe sanse sa apara pe masura ce inaintam in varsta, cum ar fi de exemplu problemele de disfunctie erectila in cazul barbatilor sau de lubrifiere in cazul femeilor. Dar aceasta se rezolva cu Titan Gel care ofera o erectie puternica. Nivelul de dorinta sexuala al unei persoane poate, de asemenea, sa scada, lucru care corespunde in mod obisnuit cu o incetinire a a productiei de hormoni sexuali.

Mai mult de atat, bolile cronice si alte probleme non sexuale de sanatate, cum ar fi de exemplu artrita cronica, pot sa faca anumite acte sexuale sa fie o provocare sau chiar dureroase. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca oamenii mai in varsta nu mai sunt capabili sa fie satisfacuti din punct de vedere sexual.

Intr-un studiu la care au participat aproximativ 1300 de femei, cu o varsta medie de 67 de ani, doua treimi dintre cele care erau active sexual au spus ca sunt cel putin moderat satisfacute cu viata lor sexuala. Merita, de asemenea, luat in considerare faptul ca femeile de peste 80 de ani prezentau printre cele mai mari nivele de satisfactie sexuala dintre participante.

Studiu recent

Un punct final care merita mentionat este faptul ca mentinerea unei vieti sexuale active la varste mai avansate ar putea sa ofere unele beneficii importante pentru sanatate. De exemplu, un studiu recent la care au participat adulti cu varsta cuprinsa intre 50 si 89 de ani a scos la iveala faptul ca cei care se implicau in activitati sexuale in mod regulat aveau nivele mai bune de functionare cognitiva, prin comparatie cu cei care nu faceau sex sau cei care se masturbau. Cu alte cuvinte, sexul are potentialul de a fi bun pentru un creier care imbatraneste.

Mai pe scurt, desi avem tendinta de a avea mai multe probleme sexuale pe masura ce inaintam in varsta, multi oameni mai in varsta mentin o viata sexuala si satisfacatoare- si cei care fac acest lucru ar putea sa aiba parte de unele beneficii importante pentru sanatate.

Write a Comment

view all comments