Prăjitură Tosca cu cremă de caramel – o rețetă spectaculoasă!

Stiu ca v-ati obisnuit ca prajitura Tosca sa aiba crema de vanilie insa daca o veti incerca si pe aceasta cu crema de caramel…va veti indragosti imediat. Reteta este foarte simpla si extrem de gustoasa si poate fi pregatita atat pentru musafiri cat si pentru zilele in care vreti sa va „indulciti” cu ceva bun, facut in casa.

Hai sa vedem care sunt ingredientele necesare pentru aceasta prajitura minunata pe care v-o recomand din inima sa o incercati, iar daca vreti sa o faceti in versiune clasica, fix asa ca la mama ei, va recomand sa vedeti un video foarte bun cu prajitura Tosca pe Youtube unde este descrisa pas cu pas procedura.

Ingrediente pentru blat:

  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 200 ml ulei vegetal (poate fi inlocuit cu unt topit)
  • 3 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 250 gr de mac macinat + 15 gr zahar pudra + coaja rasa de la o lamaie

Pentru crema aveti nevoie de:

  • 750 ml de lapte
  • 3 pachete de budinca de caramel
  • 100 gr zahar
  • 400 ml smantana pentru frisca

Pentru glazura veti avea nevoie de 200 gr de ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte iar daca vreti sa faceti si un model precum al meu, aveti nevoie de inca 50 gr de ciocolata alba.

Mod de preparare:

Blat – ouale intregi (la temperatura camerei) se bat foarte bine cu zaharul pudra iar treptat se adauga laptele, uleiul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza pana devine omogen.

In alt bol se amesteca macul macinat, zaharul pudra, coaja de lamaie si aproximativ jumatate din cantitatea de compozitie de la blat. Se mai poate adauga putin lapte daca aluatul este prea consistent.

Aluatul alb se intinde intr-o tava de dimensiunea 30×40 cm iar cu o lingura se toarna in „pete” aluatul de mac. Se coace la 180 grade timp de 30 de minute. Se testeaa cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema – se amesteca praful de budinca + zaharul cu o parte din lapte pana se omogenizeaza iar restul de lapte se pune la fiert. Cand acesta incepe sa fiarba, se adauga budinca si se amesteca continuu pana incepe sa se omogenizeze. Se lasa la racit, acoperita cu o folie alimentara. Dupa ce s-a racit, se adauga smanatana lichida si se mixeaza foarte bine.

Montarea prajiturii – cand blatul si crema sunt complet racite se incepe montarea prajiturii. Peste blat se pune toata crema iar peste crema se pune glazura de ciocolata. Daca vreti sa faceti un model, topiti si niste ciocolata alba cu care puteti crea un model dupa imaginatia voastra.

Prajitura se lasa la rece pentru 6-8 ore dupa care poate fi taiata si o puteti servi. Pofta buna!

Write a Comment

view all comments