Inception – Filmul revoluționar. Nu l-ai vazut? Iată de ce merită

Inception este un film science-fiction regizt si produs si scris de catre Nolan Christopher. Filmul aduna mai multi actori printre care si Leonardo diCaprio, Marion Cotillard, Josep Gordon, Ellen page, Dileep Rao, Tom Hardy. Personajul nostru principal joaca in rolul unui spion specializat in a extrage informatii comerciale din mintile incostiente a tintelor sale, in timp ce acestea viseaza.

Cautat pentru crima, Cobb, nu isi poate vizita copii, dar ii este oferita o sansa de a-si recastiga fosta viata daca indeplineste o misiune aproape imposibila: Inception – sa implateze o idee in subconstientul unei tinte.

Cobb este abordat de către influentul si bogatul Saito, ultima tinta a lui Cobb, care ii cere lui si echipei sale sa efectueze actul de “Inception”, de plantare a unei idei in mintea unei persoane, fără a o cunoaşte. Saito doreşte să te desparta conglomeratul de energie a concurentului său, suferindul Maurice Fischer, prin plantarea aceastei idee, în fiul său, Robert Fischer, care va moşteni imperiul.

Cobb trebuie să reuşească, iar in schimb Saito promite să-şi folosească influenţa sa, pentru a şterge orice nelamurire cu privire la Inception  si moartea soţiei sale, ceea ce ii permite lui Cobb să se reunească cu copiii săi.

În ciuda insistenţei lui Arthur că începutul este imposibil, Cobb acceptă locuri de muncă şi montează echipa sa: Eames, un falsificator de identitate; Yusuf, un chimist care pune la cale sedativ puternic necesar pentru a stabiliza vis trei straturi comune necesare pentru iniţierea şi Ariadna, un tânăr student la arhitectura însărcinat cu proiectarea labirint de peisaje de vis.

Saito insistă asupra a se alătura echipei în calitate de observator şi să asigure locuri de muncă este încheiat. Ariadne învaţă din vina Cobb se luptă cu sinuciderea de la Mal şi separarea sa de copiii săi in filmul Inception   atunci când a fugit în Statele Unite.

Când Maurice Fischer moare, fiul său însoţeşte corpul său de la Sydney la Los Angeles. În timpul zborului, Cobb seda Robert Fischer, şi-l aduce în echipa de vis comun.

La fiecare etapă, membru al echipei, care este “crearea” visul rămâne în spatele pentru a genera “kick”, în timp ce alţi membri ai echipei adorm în visul de a călători mai departe în subconştientul lui Fischer. The Dreamers va merge apoi o serie de “lovituri” sincronizate in Inception (un van cufunda de pe un pod, o scădere între camere de hotel, şi o clădire colaps), sa se trezeasca la realitate.

În primul nivel, visul lui Yusuf al-un oraş ploios, echipa răpeşte Fischer, dar acestea sunt atacate de proiecţii ale lui Fischer “subconştient militarizat”, care au fost instruiţi pentru a vâna şi a ucide Storcatoare, iar Saito este rănit mortal.

Având în vedere potenţa a lui Yusuf sedativ, murind în vis le va trimite in Limbo, la un nivel subconştient în cazul în care acestea pot pierde controlul asupra realităţii şi să fie prins pe termen nelimitat.

Write a Comment

view all comments