Ce este o freza de zapada?

O freza de zapada este o masina cu motor care ne scuteste de munca istovitoare de curatare a zapezii de pe suprafetele mari. Acest tip de masina este indispensabil pentru curatarea zapezii din zonele unde traficul este intens. Drumurile, liniile de tren, pistele de aeroport, precum si trotuarele, aleile si parcarile, toate trebuie sa multumeasca frezei de zapada pentru pastrarea traficului in miscare.

Freza de zapada a fost inventata in anul 1925. Un inventator canadian pe nume Arthur Sicard a facut prima sa vanzare a unei freze de zapada cu modelul Sicard Snow Remover. Masina lui era, de fapt, un camion cu doua freze de zapada reglabile si cu un motor. Zapada putea fi aspirata si aruncata la 30 de metri distanta sau depozitata in partea din spate a camionului.

Masina a devenit chiar mai populara atunci cand freza de zapada pentru uz casnic a fost data in folosinta in 1951. Zapada moale si compacta putea fi directionata departe de camion sau depozitata in spatele acestuia pana cand putea fi descarcata intr-un loc corespunzator.

Masinile de mai tarziu au facut imbunatatiri mari in ceea ce priveste plugurile de zapada, care pana atunci puteau doar sa impinga zapada in partea laterala a drumului.

Freza de zapada se gaseste sub doua tipuri de design. Frezele de zapada cu o singura treapta sunt, de obicei, usoare si foarte compacte. Acestea se comporta excelent in spatii mici si colturi stramte. Freza de zapada cu o singura treapta este prevazuta cu un instrument care poate ridica zapada ca mai apoi sa o si arunce.

Lamele unei astfel de masini vor taia sectiuni de zapada si le vor impinge inapoi spre tobogan. Zapada va fi mai apoi aspirata si trimisa in spatele masinii.

Freza de zapada duala sau cu doua trepte poate fi mult mai mare. Aceasta este capabila sa miste zapada de pe teren foarte accidentat. Treapta dubla dispune de o lama crestata pentru a taia zapada tare precum si gheata. Aceasta are de asemenea o alta lama care ridica zapada pe tobogan.

Cantitatea de zapada care poate fi deplasata variaza in functie de marimea frezei. Cea mai mare freza este capabila sa deplaseze doua tone de zapada pe minut. Aceasta este de asemenea capabila sa arunce zapada la 15 – 16 metri distanta.

Freza de zapada reprezinta un element obligatoriu pentru majoritatea teritoriilor nordice. Zonele care se confrunta cu conditii meteorologice severe au neaparata nevoie de astfel de masini. Fara ele, drumurile si orasele ar putea ajunge intr-un adevarat impas in timpul lungilor luni de iarna.

In ceea ce priveste frezele de zapada pentru uz casnic, acestea au atat avantaje cat si dezavantaje, asa ca trebuie sa le avem in vedere pe amandoua atunci cand ne gandim sa achizitionam un astfel de aparat. Unul dintre avantaje ar fi acela ca ne ajuta sa ne mentinem in forma (acea ora in care dam zapada de pe drum poate fi considerata o ora de exercitii fizice).

Un dezavantaj al acestei masini ar fi timpul destul de mare pe care operatiunea de deszapezire il necesita. Indiferent de avantaje si dezavantaje, freza de zapada reprezinta o unealta extrem de utila pentru orice gospodarie.

Beneficiile frezei de zapada

Omul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Da, sintagma enuntata anterior este deja un stereotip din anumite puncte de vedere, insa foarte multe persoane inca aplica acest considerent vazand in el un indemn deosebit de potrivit pentru viata reala.

Din acelasi motiv, pentru a putea asigura oricui conditiile normale de desfasurare a activitatilor atat vara, dar mai ales iarna, am ales sa dispunem in rafturile magazinelor noastre cateva utilaje aflate deja la mare cautare in fiecare iarna de catre fiecare dintre noi.

Cu siguranta oricine a auzit pana acum de beneficiile pe care le pot oferi frezele de zapada. Adio febra musculara, adio bataturi in palma! Aceste utilaje de dimensiuni destul de reduse pot aduce multiple beneficii utilizatorilor, indeosebi atunci cand vorbim despre cantitati de zapada ce nu pot fi indepartate in mod manual.

Haideti sa privim lucrurile din urmatoarea perspectiva. Stim cu totii care sunt efectele incalzirii globale. In acelasi mod, cu totii putem recunoaste faptul ca din ce in ce mai mult modificarile climatice par a ne surprinde din ce in ce mai mult. Nu facem aici referire la surprinderea pe care ne-o ofera ninsoarea in timpul iernii, ci la acele cantitati de zapada ce se depun in straturi voluminoase, greu de indepartat prin binecunoscutele procedee manuale.

Folosirea unei freze de zapada are o multitudine de avantaje, iar acest lucru depinde intr-o masura foarte mare de fiecare model in parte. Indiferent cum insa, fiind utilaje automate, ele pot substitui cu succes o munca efectuata in mod normal de cativa oameni. Acest lucru este foarte important mai ales datorita faptului ca aceste echipamente sunt deosebit de fiabile, si permit eliminarea facila a zapezii in exces.

Trebuie sa recunoastem insa faptul ca, in ciuda apetitului vizibil al barbatilor fata de masinarii de acest gen, robuste, cu senile puternice si rezultate profesionale, oricine poate folosi aceste echipamente. Nu trebuie sa fii neaparat un inginer sau un extraordinar de bun specialist. Modalitatea de curatare este facila, iar intretinerea echipamentelor nu ridica cine stie ce probleme de logica. Depozitarea? Nicio grija in plus.

Indubitabil, frezele de zapada comercializate de catre societatea noastra sunt destinate atat uzului casnic cat si uzului semi sau chiar profesional. Aleile sau gradinile, curtile si chiar locurile mai putin accesibile pot fi in acest mod curatate intr-un mod pe cat de elegant pe atat de util. Ai un spatiu de birouri iar iarna e destul de greu sa-ti construiesti cale prin nameti? Proagricol iti ofera solutia!

La noi nu vei gasi decat produse de calitate, care sa te ajute indiferent de conditiile intalnite. Tu ne spui care este marca dorita, latimea de lucru si dotarile, iar noi iti oferim in schimb un produs de calitate gata sa te ajute oricand ai nevoie.

Si, pentru ca este absolut firesc ca acesta sa te poata ajuta si in anul ce urmeaza, noi iti oferim garantia, dar si produsul care poate fi cu usurinta depozitat intr-o hala, pivnita sau in alte dependinte adiacente casei sau biroului tau.

Asadar, nu conteaza daca esti persoana fizica, sau daca reprezinti o companie cu sute de angajati. De capriciile iernii nu este nimeni scutit, si cu totii avem nevoie sa ne croim drum printre nameti.

Cu freza de zapada potrivita, nu conteaza ca iti faci drum in propria curte sau ca te ocupi de curatarea trotuarului din fata biroului. Frezele noastre de zapada sunt din acest punct de vedere de-a dreptul impartiale, la fel ca si “nemiloasa” iarna.

Un om foarte bine organizat isi face iarna alee in curte prin zapada folosind freze de zapada de cea mai buna calitate, alegand produsele noastre. De ce ar trebui sa aveti incredere? Pentru ca site-ul nostru sustine omul gospodar, care chiar isi face vara sanie si iarna car.

Write a Comment

view all comments