Care sunt principalele tipuri de motosape?

In zilele noastre, in care tehnologia este in continua dezvoltare, uneltele de gradinarit sunt din ce in ce mai sofisticate si este destul de greu sa alegem motosapa potrivita. Daca stim, insa, care sunt principalele avanteje si dezavantaje ale motosapelor putem sa ne dam seama care este tipul de motosapa perfect pentru noi si gradina noastra. Iata cateva informatii despre principalele tipuri de motosape.

Motosape de mana

Motosapele de mana sau motosapele manuale sunt alimentate de catre miscare manuala. Acestea vin in general cu o bara lunga cu lame ascutite la capat, folosite pentru patrunderea in sol si arat. Daca doriti sa arati suprafete mici de gradina, motosapele manuale sunt solutia optima deoarece acestea sunt mici, usoare si extrem de mobile. Pentru orice gospodar sau gradinar, motosapele manuale reprezinta un accesoriu util pentru magazia cu scule, chiar daca avem in plan sa achizitionam si un alt tip de motosapa pentru gradina.

Motosapele electrice

Motosapele electrice ne ajuta sa realizam aratura usor si rapid. Acestea sunt prietenoase cu mediul inconjurator pentru ca nu foloseste niciun fel de combustibil pentru a functiona, in plus sunt foarte accesibile si se gasesc sub un numar variat de dimensiuni. Daca trebuie sa ne aram gradina proprie destul de frecvent sau daca avem un spatiu destul de mare de arat, o motosapa electrica reprezinta o unealta ideala pentru a economisi timp si energie, in caz contrar ar trebui sa stam toata ziua sub soarele arzator si sa aram cu o motosapa manuala. Motosapele electrice automatizeaza procesul de arat astfel incat noi nu trebuie decat sa le manevram pentru ca ele sa-si faca treaba, spre deosebire de cele manuale cu care trebuie sa patrundem solul, sa aram, sa mergem in locul urmator si sa repetam procesul iar si iar.

Motosapele alimentate cu gaz

De departe cele mai rezistente, motosapele alimentate cu gaz sunt puternice si zgomotoase si functioneaza extrem de bine cand vine vorba de munci grele, mai ales atunci cand solul este tare si gros, iar gradina este mult mai mare decat casa. Motosapele alimentate cu gaz se comporta fantastic de rapid pe suprafete mari, acolo unde ar fi trebuit sa petrecem ore intregi daca am fi folosit o motosapa electrica.

Dezavantajul motosapelor alimentate cu gaz este reprezentat de zgomotul pe care acestea il produc, greutatea destul de mare a acestora si faptul ca sunt destul de poluante prin noxele pe care arderea gazului le produce. Motosapele alimentate cu gaz pot fi destul de scumpe, insa din moment ce vom economisi atat timp, cat si efort  folosindu-le, investitia merita.

Motosapele mini

Pentru munci mai mici, motosapele mini functioneaza foarte bine si asta deoarece acestea sunt extrem de mobile si foarte usor de manevrat in comparatie cu omologii lor mai mari care se comporta destul de greoi in astfel de situatii. Motosapele mini, datorita dimensiunilor si motorului simplu, sunt de obicei destul de accesibile ca pret. Prin urmare nu trebuie sa ne facem griji ca va trebui sa spargem o banca pentru a sapa gradina mai usor.

Write a Comment

view all comments