Cum se foloseste corect o cupa menstruala?

Nu stiu daca tu ai mai utilizat pana in acest moment o cupa menstruala. Daca esti ca majoritatea femeilor, atunci, poate ca esti adepta tampoanelor si absorbantelor.

Care este scopul cupei menstruale?

Vreau sa iti spun ca o cupa menstruala a fost creata cu scopul de a ajuta femeile atunci cand sunt in perioada “delicata” a lunii. Daca te intrebi ce anume face o cupa, ei bine, rolul ei este de a colecta sangele menstrual si nu de a absorbi, asa cum se intampla in cazul produselor pe care le-am mentionat putin mai devreme.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci vrei sa foloseti o cupa menstruala?

Daca vrei sa renunti la tampoane si la absorbante pentru ca, pur si simplu, te-ai saturat de acestea si vrei sa experimentezi ceva nou, vreau sa iti spun ca o cupa menstruala este cea mai buna alegere pe care tu o poti face.

Haide sa vedem impreuna care sunt pasii pe care tu trebuie sa ii urmezi:

  1. Pasul 1: Spala-te foarte bine cu apa si cu sapun, inainte de a manevra cupa menstruala;
  2. Pasul 2: Spala cupa menstruala foarte bine cu apa calda si cu sapun, pentru a fi sigura ca este curata si dezinfectata;
  3. Pasul 3: Identifica o pozitie care tie ti se pare confortabila pentru introducerea cupei. In cazul in care ai folosit tampoane, ar trebui sa iti fie usor si in cazul cupei menstruale;
  4. Pasul 4: Indoaie cupa, in asa fel incat sa formeze litera “C”. Cu cealalta mana, deschide labiile.
  5. Pasul 5: Introdu usor cupa menstruala si roteste-o cu blandete, pentru a te asigura ca s-a deschis si s-a fixat bine pe peretii vaginali.

Acestia sunt pasii pe care tu trebuie sa ii urmezi atunci cand doresti sa folosesti cupa menstruala. In cazul in care simti un anumit disconfort dupa ce ai introdus-o, sa stii ca tu nu ai asezat-o bine si ca va trebui sa o repozitionezi.

Care sunt avantajele utilizarii cupei menstruale?

Sa folosesti o cupa menstruala pe perioada ciclului are foarte multe avantaje. Si, pentru ca te intrebi care sunt acestea, am sa iti spun imediat:

Tu nu va mai trebui sa iti faci griji in legatura cu posibilele „accidente” care pot avea loc atunci cand ai absorbante. Stim ca exista riscuri destul de mari, mai ales daca fluxul este unul abundent.

Un alt avantaj este acela ca poti purta cupa si pana la 12 h! Dupa trecerea acestui numar de ore, tot ceea ce ai de facut este se golesti cupa, sa o clatesti cu apa si sa o reintroduci. Si, da, o poti purta si pe timpul noptii! Gata cu sculatul noaptea pentru a-ti schimba absorbantul si gata cu grijile!

Cupa menstruala iti ofera un confort autentic

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care il ofera cupa menstruala este acela ca tu, atunci cand ai sa fii in perioada delicata, ai sa poti sa faci acele activitati pe care le iubesti atat de mult.

Daca iti place sa inoti, poti face chiar si asta! Asadar, du-te la piscina si fa cateva ture de bazin! Nu va sti nimeni ca tu esti „pe stop”. Ai sa simti libertatea, asa cum nu ai mai simtit-o pana la minunata cupa menstruala!

Asadar, draga mea, fa schimbarea si fa-o acum! Si ai sa vezi ce bine ai sa te simti tu cu tine! Iti garantez ca nu ai sa te mai intorci niciodata la tampoane si absorbante! Cum ai putea sa o faci, cand ai cupa menstruala?

Write a Comment

view all comments