Ce sunt vibratoarele? Cum se folosesc?

Vibratoarele sunt jucarii sexuale care sunt folosite pentru stimulare sexuala. Acestea pot fi aplicate pe zone intime precum clitoris, vulva, penis sau vagin. Vibratoarele sunt recomandate de terapeutii sexuali pentru femeile care au probleme in a obtine un orgasm.

Cuplurile se pot bucura de vibratoare pentru placerea unuia sa a ambelor parteneri. De prin 2010, tehnologia vibratoarelor a explodat si au inceput sa apara tot felul de functii speciale.

Tipuri de vibratoare

Exista foarte multe tipuri de vibratoare. Unele au rolul de a stimula clitorisul, altele vaginul, altele amandoua, in timp ce unele au rolul de a stimula ambele organe genitale in acelasi timp.

Vibratoarele sunt prevazute cu un motor care le permite sa ofere vibratii care stimuleaza vaginul sau orice organ pe care sunt folosite. Unele vibratoare functioneaza cu baterii, altele se incarca cu un incarcator iar altele pot fi folosite doar cand sunt in priza.

Exista de asemenea si vibratoare pentru masaj, care, desi pot fi folosite precum vibratoarele obisnuite, acestea pot de asemenea sa maseze si corpul pentru delaxare. Unele din cele mai bune vibratoare sunt acoperite cu silicon medicinal. Cu toate ca orice vibratoare trebuie spalate dupa fiecare utilziare, cele din silicon medicinal sunt mai igienice si au mai putine locuri in care se pot raspandi bacteriile, reducand astfel riscul de infectie.

 

tipuri-de-vibratoare

Unele companii precum Docjohnson prefera sa confectioneze vibratoare mari, in timp ce altele precum Lovetoy se axeaza mai mult de vibratoare anale sau pe prelungitoare cu vibratii.

Sunt insa si companii mai mari, cum ar fi Lybaile din China care fac foarte multe produse din toate categoriile.

Vibratoarele in functrie de organ

Exista o gama uriasa de vibratoare, pentru fiecare organ intim in parte.

  • Stimulatoarele pentru clitoris: acestea sunt specializate pentru stimularea externa. Exista si vibratore care produc stimulare dubla, a clitorisului si a punctului G in acelasi timp. Acestea sunt deobicei prevazute cu baterii si pot fi folosite sub apa.  Unele din cele mai bune din aceasta categorie sunt cele facute de brandul Satisfyer.
  • Dildourile. Acestea au forme, culori si marimi diferite. Sunt confectionate din plastic, silicon, cauciuc, vinil sau latex. Acestea pot fi folosite pentru jocurile solo sau cu partenerii. Pot fi folosite de asemenea pentru penetrarea anala sau chiar pentru sex oral (in special la videochat).
  • Glontele vibrator. Un glonte vibrator stimuleaza penisul, vaginul sau anusul. Exista varianta cu fir sau fara fir.
  • Vibratoarele rabbit. Acestea sunt folosite pentru stimularea vaginului si a clitorisului. Au devenit foarte populare dupa ce au aparut in serialul Sex and the City la sfarsitul anilor ’90. Vibratorul rabbit consta in doua vibratore, pentru stimularea simultana a vaginului si a clitorisului.vibrator-rabbit-pretty-love
  • Vibratoarele pentru punctul G. Spre deosebire de vibratoarele originale, cele pentru punctul G sunt curbate pentru a atinge cu usurinta punctul G al femeii. Acestea au de regula o textura mai moale, precum un jelly.
  • Vibratoarele cu telecomanda. Acestea fac parte din seria de vibratoare high-tech si pot fi controlate de la distanta. Unele pot fi controlate de la 10-20 metri, in timp ce altele pot fi controlate de la mii de kilometri, prin tehnologia Bluetooth sau prin diferite aplicatii.
  • Vibratoarele anale. Acestea au rolul de a oferi stimulare anala si prostata in cazul barbatilor. Este recomandat sa folositi mult lubrifiant in timpul utilizarii acestor vibratoare, in special daca sunteti la inceput.
  • Vibratoarele cu viteze multiple. Exista vibratoare care au multiple viteze. Acestea au viteza ajustabila, asadar daca o viteza este prea puternica, poti folosi una mai usoara.
  • Vibratoarele pentur persoanele cu dizabilitati. Desi sunt foart rar intalnite, exista vibratoare pentur persoanele cu dizabilitati. Acestea sunt esentiale si sunt recomandate pentru persoanele care au diferite dizabilitati din doua motive. In primul rand, poate fi singurul mod in care acea persoana se poate satisface sexual datorita unei anumite dizabiltiati. In al doilea rand, singurul mod in care unii barbati pot sa ejaculeze este cu ajutorul unui vibrator. Este recomandata ni cazul fertilizarii in-vitro.

O mica istorie a vibratoarelor

Vobratorul electric a fost inventat la sfarsitul secolului 19 precum un instrument medical pentru a trata diferite boli, precum isteria. Isteria era considerata o boala in acea perioaada si era tratata cu ajutorul unui vibrator. Practic, persoanele femeile care aveau orgasm nu erau la fel de isterice. In zilele noastre se stie ca e adevarat, insa in acea perioada era o idee revolutionara.

Medicul englez Joseph Mortimer Granville, cel care a creat si primele modele de vibratoare este numit ca „tatal vibratoarelor moderne”. Alte benficii ale acestor vibrataore mai erau tratarea artritei, constipatiei, amenoreei, inflamatiilor sau tumorilor. Unii soldati din primul razboi mondial au primit ca tratament vibroterapia in spitale din Anlgia, Franta si Serbia.

vibrator-high-tech

Vibratoarele au inceput usor-usor sa ajunga si in casele oamenilor si sa sa le foloseasca in mod uzual. Erau foarte mult raspandite, reclameel erau peste tot publicate insa in 1920 acestea au devenit brusc „material pornografic” si au ajuns sa fie judecate aspru. Astfel, industria vibratoarelor a decazut considerabil si chiar si in zilele noastre inca se mai considera un tabu.

Rrecomandare de vibratoare

Daca esti in cautarea unui vibrator de calitate, iti recomand sa te uiti in colectia de vibratoare Pretty Love. Cu toate ca sunt confectionate in China, acestea sunt unele din cele mai bune de pe piata la ora actuala.  Au fost testate iar si iar si s-a ajuns la concluzia ca calitatea lor intrece cu mult calitatea alora de pe piata.

Ilegalizarea vibratoarelor in anumite tari

Exista multe tari care considera vibratoarele ilegale. De exemplu, vanzarea vibrataorelor este ilegala in India, cu toate ca acestea sunt vandute online. Pana recent, Multe state din SUA au avut vibratorele ilegale complet, insa de curand acestea au fost legalizate.

In 2008, o lege in SUA in Texas a cazut legea care interzicea vibratoarele si alte jucarii sexuale, fiind considerata o lege care limiteaza drepturile omului.

Concluzie

Vibratoarele sunt jucarii sexuale care merita folosite atat de cupluri cat si in jocurile solo. Avand in vedere istoria acestora, trebuie sa ne bucuram mai mult de acestea. Nu mi se pare OK ca in Romania vibratoarele inca mai sunt un tabu. Mi-ar placea sa vad lumea mai deschisa sexual. Cred ca acesta ar fi primul pas cate o mentalitate sociala mai deschisa.

Write a Comment

view all comments