Ce sa fac daca „sunt pe stop” la mare?

Foarte multe femei se gandesc la diverse solutii care sa nu le strice concediul atunci cand sunt la mare si se afla in perioada „delicata” a lunii. Gandul ca ar putea avea loc „accidente”, ca s-ar putea face de ras in fata intregii lumi de pe plaja le ingrozeste si le determina sa se infasoare in trei prosoape si trei halate de plaja si sa stea pe sezlong, uitand-se cu ciuda la cele care intra in apa si se bucura de aceasta.

Dar aceste doamne si domnisoare trebuie stie ca nu trebuie sa stea mohorate si sa isi strice concediul; si pe al lor si pe al celor dragi. Exista solutii care le-ar putea ajuta sa se bucure de mare si de plaja asa sum fac si celelate care nu au menstruatie sau care au gasit solutii foarte bune de a-i face fata.

Cupa menstruala, o solutie ideala

In perioada ciclului menstrual au loc tot felul de transformari, atat la nivel hormonal, cat si la nivel emotional. De asemenea, fluxul menstrual poate reprezenta pentru unele femei o adevarata problema, tocmai pentru ca este mai abundent si exista riscul mai mare de producere a accidentelor. Pentru ele, dar si pentru celelalte femei, exista o solutie si anume, cupa menstruala. Aceasta este realizata din silicon medical, este deosebit de flexibila si usor de folosit.

Cupa se introduce in interiorul vaginului si va aduna sangele menstrual, spre deosebite de tampoane si aborbante care au rolul de a-l absorbi. Cupa poate fi mentinuta inauntru si pentru 12 ore si, daca este introdusa corect, nu va permite niciun fel de scurgere, tocmai datorita vaccumului pe care il formeaza in interiorul vaginului. Deci, cupa menstruala la mare chiar poate fi folosita!

Diferenta dintre cupa menstruala si tampon

In cazul in care ati folosit tampon atunci cand erati la mentruatie, atunci trebuie sa stiti  de acel fir de care trebuia sa aveti grija sa il ascundeti, sa nu se vada. Unele femei au mentionat ca au suferit  episoade de-a dreptul stanjenitoare cu firul de la tampon, atunci cand erau la piscina. Nu pot fi descrise in cuvinte sentimentele de jena si rusine pe care il pot resimti cele care s-au confruntat cu asa ceva! De asemenea, fie ca nu au schimbat produsul la timp, fie ca fluxul era prea mare, tampoanele pot duce la scurgeri. In cazul cupei menstruale nu se poate pune problema sa se aiba loc asemenea evenimente sau de fire care pot aluneca „pe langa”. Odata introdusa, doar dvs. veti stii ca o aveti si nimeni altcineva!

Cupa menstruala

Este foarte discreta, confortabila si este posibil sa uitati ca o purtati! Ceea ce trebuie sa faceti inainte de a intra in apa este sa goliti cupa, indiferent de cantitatea de lichid care s-a adunat si sa o reintroduceti corect in interiorul vaginului. Este important ca inainte de reintroducere, cupa menstruala sa fie foarte bine spalata cu apa si cu sapun, pentru a evita deplasarea bacteriilor in interiorul organismului.

Ce sa faceti daca nu ati mai folositi cupa?

In situatia in care sunteti incepatoare si este pentru prima oara cand doriti sa folositi o cupa menstruala, ar fi indicat sa exersati cu aceasta inainte de a veni ciclul menstrual, atat in ceea ce priveste introducerea corecta, cat si extragerea ei. Cand sunteti in timpul menstruatiei, nu trebuie sa aiba loc niciun fel de scurgeri; in caz contrar, inseamna ca nu ati asezat cum trebuie cupa. De aceea, practica de dinainte este foarte importanta; dar si pentru a va obisnui cu ea.

Cand folositi cupa, nu mai aveti nicio grija cu privire la scurgeri

Multe femei care au folosit cupa menstruala au afirmat faptul ca nu au avut niciun fel de probleme atunci cand au fost la mare sau au inotat in piscina. Cupele menstruale reprezinta cea mai buna optiune atunci cand este vorba de activitatea de inot, dar si de alte activitati sportive. Imaginati-va un produs care va ofere si confort si siguranta si o viata „fara pete”. Este adevarat ca va trebui sa va obisnuiti cu ea, dar asta este valabil pentru orice produs nou pe care il incercati!

Cutie depozitare cupa menstruala

Este singurul obiect de igiena intima care va permite sa inotati fara sa aveti nici cea mai mica grija! Absorbantele nici nu pot fi luate in considerare cand e vorba de dus la mare! Iar in ceea ce priveste tampoanele, accidente se pot intampla, mai ales daca dvs. aveti un flux abundent! De ce sa nu va bucurati de concediu asa cum o fac celelalte femei? De ce sa nu inotati in mare si sa va bucurati de un bronz frumos si de momente speciale alaturi de cei dragi?

Tineti minte! Cupa menstruala va ofera:

  • siguranta;
  • discretie;
  • confort si, foarte important, niciun miros stanjenitor.

Asadar, cand va faceti bagajele pentru concediu, nu uitati sa va luati si cupa menstruala cu dvs. pentru a fi sigura ca veti trece cu bine de zilele mai delicate din luna si va veti bucura, astfel, de ceea ce marea va poate oferi. Mai multe despre cupa menstruala puteti gasi aici.

Write a Comment

view all comments