Ie brodată manual – Un cadou deosebit de Crăciun

Perioada sărbătorilor de iarnă este preferata mea din an, să fie spiritul Crăciunului care mă inspiră sau pur și simplu ideea de a dărui și de a primi în egală măsură.  Să fim mai buni, mai generoși face parte din magia Crăciunului, de aceea în luna decembrie cu toții căutăm să oferim celor dragi amintiri de neuitat.

Moșul are nevoie de ajutoare de nădejde, așa că nu pot sta deoparte când vine vorba de oferit cadouri. Pentru femeile importante din viața mea: mama și sora mea m-am gândit la lucruri tradiționale, mai ales că știu că sunt fane ale lucrurilor făcute de mână.

Pentru sora mea m-am gândit la o ie românească. Nu este orice tip de ie, cusută la mașină eventual într-o fabrică din China, și realizată din materiale de proastă calitate, care se deșiră la prima spălare așa cum am pățit-o și eu. O ie tradițională o recunoști în primul rând după calitatea broderiile. Dacă acestea sunt cusute la mașină, atunci cu siguranță vorbim de o ie tradițională.

Pe site-ul de ie , am avut plăcerea să descopăr o parte din trecutul nostru pur românesc în cele mai frumoase ii tradiționale. Am aflat astfel că toate iile sunt cusute manual exact ca odinioară, așa cum făceau și bunicile și străbunicile noastre, seara la gura sobei. Ele sunt realizate cu aceeași migală și dragoste, cum făceau și femeile satului de odinioară, iar fotografiile vorbesc de la sine.

Iile sunt realizate de meșteri artizani pricepuți, care readuc la viață modelele iilor de altădată. Personal, am fost impresionată de diversitatea modelelor, și de faptul că dacă îți dorești un model anume de ie, meșterii îți pot crea ia dorită. Nu găsiți doar ii pe anilu.ro, ci și pardesie realizate din lână 100% și brodate manual, rochii, ii pictate manual, dar și ii pentru copii, toate create cu aceeași dăruire de către artizani pricepuți, care au moștenit acest meșteșug din generație în generație.

Inspirate de portul de altădată al domnițelor înstărite, fiecare pardesiu este realizat din lână 100%, și desigur brodat cu aceeași măiestrie ca și iile. Fiecare pardesiu este croit după măsurile tale, ba chiar poți alege broderia pe care ti-o dorești pentru a crea o piesă vestimentară de excepție. Cu siguranță mama mea va fi încântată de un pardesiu brodat manual.

Am observat că foarte multe femei au început să poarte ii, ceea ce mă încântă, pentru că ia este o piesă vestimentară ce nu se va demoda niciodată, și poate fi integrată cu succes în ținute diverse. Poate fi purtată într-o ținută casual cu o pereche de blugi, sau integrată într-un outfit elegant alături de o fustă office și un sacou.

Ia nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunei femei, căci este o piesă vestimentară feminină, care va da strălucire oricărei ținute.

Mi-au plăcut foarte mult iile tradiționale de pe site-ul de ie, și dacă și voi, sunteți fane ale lucrurilor românești făcute cu dragoste și migală, puteți oferi un cadou deosebit acum în preajma sărbătorilor.

Iile de pe site-ul de ie sunt ii realizate manual, la ele se lucrează zile sau săptâmâni ( în funcție de dificultatea modelului), și nu uitați că broderiile sunt cusute pe materiale de calitate.

Magazinul este doar online dar poți comanda atât în țară, cât și în străinătate.

Fiecare ie spune o poveste, povestește poate de spicele de grău coapte sub razele soarelui, de trandafirii roșii dintr-o zi de vară, de brazii falnici din vârf de munte, de dragoste și dor….. rămâne doar să descoperi tu ia care te inspiră.

Write a Comment

view all comments