Ce accesorii se pot atasa unui motocultor?

A venit primavara si tu inca nu te-ai apucat de lucrat pamantul? Nu lasa pe maine ce poti face astazi, iar in secolul tehnologiei utilitatea poate fi imbinata la superlativ gratie unor masini de inalta precizie care sa faca munca in locul tau.

Te-ai saturat sa crezi ca doar munca fizica este rodul unei culturi prospere? Sau ca investitiile tale se pot duce pe apa sambetei daca te lasi increzator in lucrurile clasice? Atunci dai voie unui motocultor sa arate ce trebuie facut pe terenul tau!

Ce este un motocultor? Este acea masina care poate face fata oricarui tip de suprafata, fie cu dimensiuni reduse, fie intinsa, fie una care dispune de un pamant ce poate fi exploatat foarte dificil.

Cum este posibil acest lucru? Constructia sa, schema tehnica si frezele care dispun de cutite perfect ascutite prelucrate din oteluri de calitate ajuta la prelucrarea pamantului, ingrijirea si intretinerea sa in cel mai bun mod posibil.

V-ati gandit vreodata ca la o simpla trecere pamantul foarte fi lucrat exact asa cum va doriti fara sa fie nevoie de irosire de timp sau combustibil?

Insa o astfel de masina, dispune de proprietati remarcabile, pe langa motoare puternice, dotate cu 3 trepte de viteze si o tija atasabila care adauga unui motocultor de succes si accesorii care ajuta atat la intretinerea pamantului cat si la lucratul lui.

Mai jos vom incerca sa va prezentam principalele accesorii ce pot fi atasate la un motocultor astfel incat sa ajute la obtinerea unor recolte de succes.

  1. Frezele de pamant

Frezele de pamant sunt practic deschizatoarele de drumuri atunci cand vine vorba de inceperea lucrarii pamantului. Datorita cutitelor bine ascutite si bine arcuite acestea au rolul sa afane suprafata ce se doreste ba mai mult sa adune deseurile care s-au depus pe aceasta.

Ele pot fi disponibile in mai multe marimi, fiind atasate langa priza de putere din cadrul cutiei motorului, indiferent de suprafata pe care o avem de exploatat.

  1. Plugul

Acest accesoriu are o intrebuintare foarte mare atunci cand vine vorba de folosirea motocultorului si pe buna dreptate. Are capacitatea de a ara o suprafata mare de teren indiferent de tipul de sol.

V-ati gandit vreodata ca un plug poate lucra chiar si suprafete pietruite la o adancime de pana la 18-20 cm?

Acest lucru este perfect posibil, iar producatorii sugereaza ca la folosirea plugului sa se ataseze greutati de o parte si de cealalta a jantelor pentru contrabalans adecvat.

Pot fi folosite mai multe tipuri de pluguri, functie de intrebuintari, proprietarii de terenuri avand posibilitatea sa se orienteze fie spre cele simple fie spre cele reversibile.

  1. Peria rotativa

Indiferent ca este o vreme prielnica afara sau nu, peria rotativa este acel accesoriu care se poate intrebuinta adecvat pentru inlaturarea diferitelor straturi de zapada care determina solul sa fie inghetat si inestetic.

Aceasta este atasata la priza de putere a motocultorului si poate ajunge la o latime de lucru de pana la 100 cm, astfel incat sa asigure operarea pe o suprafata destul de mare de teren.

Peria rotativa este recomandata sa fie achizitionata la motocultoare care au o putere mai mare sau egala cu 7CP pentru a avea o functionare optima.

  1. Prasitoarea

Un accesoriu fara doar si poate indispensabil atunci cand vine vorba de cultura dumneavoastra, care se poate atasa la motocultor, prezentand mai multe avantaje.

In primul rand prin lucrarea de prasit se asigura afanarea straturilor de la suprafata pamantului, favorizand astfel trecerea oxigenului si eliminarea dioxidului de carbon, ideal pentru ca pamantul sa fie dezvoltat armonios si sa-si asigure nutrientii.

In al doilea rand prin prasire, se asigura ca in cazul unor precipitatii, apa se va acumula in solul deja afanat si nu se va pierde prin fenomenul de evaporare, asa cum se face in cazul solurilor neprelucrate.

Ba mai mult decat atat, s-a putut demonstra ca, in cazul solurilor argiloase sau nisipoase, o prasitoare a putut mari productia cu pana la 10-20%, asigurand o tasare adecvata a pamantului si o aerisire ideala a acestuia.

  1. Grebla pentru fan

Grebla pentru fan a inceput sa fie un accesoriu tot mai des utilizat in cazul motocultoarelor cu putere ce depaseste 7CP.

Aceasta se ataseaza la priza motorului si are in vedere adunarea si strangerea intr-o anumita directie a fanului cosit, lucru care cu un alt accesoriu s-ar desfasura mai greoi, mai ales daca ar exista o cantitate mare.

  1. Masina de tuns gazon cu sac colector

Lamele sale de taiere si anvergura mare ajuta la operarea pe orice suprafata de gazon a fost format pe terenul dumneavoastra. Nu trebuie sa va faceti griji asupra colectarii, deoarece sacul poate avea o capacitate de colectare de pana la 160 litri, ideal pentru lucrul pe suprafete intinse.

Masina de tuns gazon se ataseaza de asemenea la tija motocultorului pentru un control mai sporit si un randament mai mare.

  1. Semanatoarea

Un accesoriu ideal pentru motocultor care imbine precizia cu utilitatea la superlativ, fiind folosita la distribuirea semintelor pe terenul deja lucrat.

Acest lucru se face cu ajutorul unui disc care are o constructie aparte, in functie de dorinta culturii care se doreste. Acesta este compus dintr-o combinatie de otel si aluminiu pentru a nu se produce fenomenul de uzura daca este folosit la foc automat si este intalnit atat in cultura cerealor, cat si a legumelor sau plantelor.

  1. Cisterna

Este un alt accesoriu indispensanbil pentru culturile de succes. Aceasta este conceputa dintr-un plastic rezistent si poate avea mai multe roluri.

In primul rand ajuta la ierbicidarea culturilor, prevenind astfel formarea buruienilor de orice tip si la stropirea diferitelor tipuri de pomi fructiferi si vita de vie, avand o capacitate de pana la 200 litri.

In cazul procesului de ierbicidate, cisterna este special conceputa pentru anverguri mari, dispunand de bari de dimensiuni pana la 4 metri, ideale pentru asigurarea unui proces optim si precis.

  1. Carucior de lucru si transfer

Cum s-ar putea manui mai bine un motocultor daca nu cu ajutorul unui astfel de carucior, care are in vedere deplasarea optima a fermierului in toate locurile? Acesta se poate atasa in spatele oricarui motocultor si este un accesoriu ideal pentru a avea o vedere de ansamblu buna si a controla adecvat orice tip de motocultor.

Write a Comment

view all comments