Sa nu te pierzi din cauza unei senzatii vagi de frica

O alta capcana in care am cazut de mai multe ori din cauza faptului ca ma gandesc prea mult este ca m-am pierdut din cauza unor sentimente vagi de frica in privinta unor situatii din viata mea si, prin urmare, mintea mea care o luase razna  a creat mai multe scenarii dezastruoase in privinta a ceea ce s-ar putea intampla daca fac un lucru sau altul.

Prin urmare, m-am invatat sa ma intreb: Sincer, care e cel mai rau lucru care ar putea sa se intample ?

Si apoi cand mi- am dat seama ca cel mai rau lucru care ar putea sa se intample de fapt, imi petrec putin timp pentru a ma gandi la ceea ce pot sa fac daca se intampla acel lucru putin probabil.

Mi-am dat seama ca cel mai rau lucru care s-ar putea intampla in mod realist este de obicei ceva ce nu e chiar asa de inspaimantator ca si scenariile care aveau loc in mintea mea.  Este nevoie de doar cateva minute si putina energie pentru a iti limpezi mintea in acest mod si acest lucru te poate ajuta sa economisesti mult timp si suferinta.

Antreneaza-te

Acesrt lucru poate sa sune putin ciudat, dar exercitiile fizice chiar te pot ajuta sa renunti la grijile si tensiunea interioara. In mod obisnuit, ma face sa ma simt mai decis si, atunci cand ma gandeam iar mult prea mult, aceasta era metoda mea cea mai obisnuita pentru a imi schimba gandirea intr-una mai constructiva.

Write a Comment

view all comments