Respecta-ti timpul de odihna

In primul sezon din House of Cards, personajul interpretat de Kevin Spacey, Frank Underwood, spune: “Eu niciodata nu iau decizii mari la mult timp dupa ce a apus soarele si atat de devreme inainte de a rasari soarele”. Desigur, Underwood este un raufacator manipulator, dar nu este o strategie rea- lipsa somnului iti poate afecta capacitatea de a lua decizii inteligente.

“Atat stresul, cat si deprivarea de somn afecteaza hormonii care ne pot afecta apetitul si alegerile alimentare”, spune Weisenberger. “Un somn adecvat si un management corect al stresului nu sunt niste lucruri optionale- sunt la fel de importante ca si consumarea legumelor si a fructelor sau mentinerea unei vieti active.”

Indiferent de cat esti de ocupat, asigura-te ca ai parte de un somn odhinitor pe timpul noptii si ca iti faci timp in fiecare zi pentru a scapa de stres. Acest lucru poate sa faca o diferenta enorma pentru vointa ta.

Mentine zaharul sub control

Este mai greu sa te tii de dieta ta atunci cand iti este foame- nu este ceva chiar nou, nu e asa ? Dar nu e doar vorba de foame pura care iti sta in drum sau altfel ai fi la fel de satisfacut de o mana de morcovi asa cum esti satisfacut de o mana de prajituri. Problema adevarata e ca nivelele de glucoza par sa joace un rol foarte mare in auto control si, prin urmare, cu cat iti e mai foame, cu atat iti e mai greu sa alegi alimente sanatoase in locul alimentelor pline de zahar.

Baumeister a scris in “APA Monitor on Psychology” ca nivele scazute ale glicemiei pot reduce auto controlul- deci mananca inainte sa fii rupt de foame daca vrei sa iti cresti sansele de a rezista mancarii de tip junk food.

Write a Comment

view all comments