Un motocultor pe benzina iti poate transforma gradina intr-un paradis

O gradina va fi intotdeauna ca o prima impresie a unei proprietati, fie ca este un sediu comercial sau o proprietate personala. Fiecare dintre noi ne dorim o gradina frumoasa care imbunatateste aspectul proprietatii si o face mult mai atractiva.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa detinem multe utilaje sau ustensile care sa ne faca treaba cat mai usoara. Desigur, avem libertatea sa alegem daca sa facem totul prin munca fizica sau mecanizat folosind un motocultor pe benzina.

In orice caz, daca se intampla sa avem o gradina mai mare, atunci cu siguranta vom avea nevoie si de utilaje pe masura. In sprijinul acestei chestiuni pot sa va spun ca un motocultor pe benzina este una dintre cele mai bune optiuni, deoarece ajuta agricultorul/gradinarul sa sape, sa cultive si sa fertilizeze solul.

Cu ajutorul unui astfel de utilaj poti pregati solul pentru o gradina de flori sau pentru o gradina de legume/fructe intr-un mod rapid si eficient. Isi fac bine treaba atunci cand vine vorba de sapat sau sa distruga plantele nedorite.

Dupa cum am mai scris si in alte articole, motocultoarele pot fi de 3 feluri: benzina, motorina(diesel) sau electrice. Folosind metodele clasice de sapat ar putea dura si cateva zile, insa cu ajutorul noilor motocultoare pe benzina aceasi sarcina poate fi indeplinita in cateva ore.

Factori vitali in alegerea unui motocultor pe benzina

Folosind un motocultor bun, este foarte usor sa transformi un sol dur intr-un sol productiv in cel mai scurt timp si cu foarte putin efort. Datorita folosirii indelungate si pentru ca acest utilaj indeplineste sarcini foarte grele, motocultorul este predispus la anumite avarii si defectiuni, de aceea este esential sa cauti un produs bun, durabil si care nu te va lasa la greu indiferent de conditiile la care este supus.

Cai putere

Acest factor este unul dintre cei mai importanti in alegerea unui motocultor. Prin CP se reflecta puterea de lucru. De obicei, cu cat solul este mai dur cu atat vei avea nevoie de mai multi CP. Daca solul lucrat a fost deja cultivat, fiind mai moale este suficient un motocultor cu mai putini CP.

Lamele motocultorului

Un aspect la fel de important in alegerea unui produs bun. Exista mai multe tipuri de lame, fiecare destinata unui anumit tip de lucru, cele de baza sunt cele de sapat.

Pozitionarea lamelor motocultorului

Este esential sa stiti acest lucru atunci cand va decideti asupra unui produs. Lamele unui motocultor pot fi pozitionate in fata sau in spate. Cele din fata sunt folosite la soluri care au fost lucrate deja, soluri usoare sau semi-usoare, in timp ce motocultoarele cu lamele pozitionate in spate sunt folosite pentru soluri mai dure, deoarece sunt mai puternice dar in acelasi timp necesita si o forta fizica mai mare.

Tipuri de motocultoare pe benzina

Motocultoarele folosite pentru a-ti face gradina frumoasa se impart de obicei in 3 mari categorii:

Motocultoare de talie mica sau Motosape

Acestea sunt folosite pentru solurile usoare. In caz ca suprafata terenului este mai mare, atunci este cazul sa va ganditi la un motocultor pe benzina de capacitate mai mare.

Motosapele sunt capabile sa sape pana la 8 inch adancime si 6-12 inch latime. Datorita pozitionarii lamelor in fata, sunt mai usor de controlat. Singura problema este ca sunt prea usoare, si nu vor fi capabile sa lucreze un sol dur.

Diferite tipuri de motosape

Tipuri de motosape si aspecte de luat in seama atunci cand alegem o motosapa. Motosape electrice sau cele pe benzina si motorina. Care sunt mai bune?

Motocultoare cu lamele pozitionate in spate

Pentru sarcini mai dificile, alegerea cea mai buna este acest tip de motocultor. Necesita intradevar o forta fizica mai mare pentru manevrare. Majoritatea pot sapa pana la 8 inch adancime si 14-34 inch latime. Daca va hotarati sa cumparati acest tip de motoculor, asigurati-va ca are viteze de inainte si retur, deoarece aceste utilaje sunt mari si nu sunt usor de manevrat folosind forta fizica.

Motocultoare cu lamele pozitionate in fata

Acest tip de motocultoare sunt o varianta mai „profesionala” a motosapelor. Adancimea sapaturi poate ajunge pana la 8-12 inch iar latimea pana la 10-36 inch. Diferenta dintre acest tip si motocultoarele de mai sus, este aceea ca poate ocoli diferite obstacole mai usor.

Un motocultor pe benzina are capacitatea de a transforma o simpla gradina intr-un loc roditor. Daca ai in plan sa devii un fermier sau un gradinar, atunci achizitionarea unui motocultor pe benzina este esentiala.

Diferiti fermieri sau gradinari inchiriaza de obicei un motocultor, dar cumpararea unuia este o optiune mult mai buna datorita faptului ca acesta va putea fi folosit foarte des in pregatirea solurilor pentru cultivare.

Oferta de motocultoare si motosape este foarte variata, asadar in functie de marimea terenului, tipul solului si sarcinile ce trebuiesc indeplinite veti putea face o alegere buna.

Toate informatiile necesare pentru cumpararea unui motocultor pe benzina le puteti gasi si pe site-ul nostru rasfoind restul de articole.

Write a Comment

view all comments