Cum sa alegi parchetul

Vrei sa iti schimbi parchetul din casa si nu stii exact ce anume sa alegi? Iti dam noi cateva sfaturi care sa te ghideze spre solutia cea mai potrivita. Din ce in ce mai fin, mai silentios, si mai usor de montat, parchetul a devenit un strict necesar in casa ta.

Desi, in ultimul timp, din considerente practice multi opteaza pentru gresie in sufragerie, hol sau dormitor, parchetul da spatiului in care este montat un aer de caldura si de familiaritate. Si pentru ca acasa trebuie sa te simti ca nicaieri altundeva, ai grija pe unde calci si cat de bine-ti e. Alege parchetul corect, avizat si practic.

De ce parchet si nu gresie?
Parchetul este o investitie care merita tot efortul, este „longeviv”, se intretine usor, este calduros si placut la atingere. Gama de esente si de culori este variata, dimensiunile la fel, iar modelele pe masura tuturor gusturilor.

Criterii de luat in calcul
In momentul in care te-ai decis sa cumperi sau sa schimbi parchetul, trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri: tipul camerei in care il pui, timpul pe care il petreci in camera respectiva, gradul de uzura(parchetul de pe hol este, de exemplu, mai des folosit decat del din camera de zi, prin urmare, trebuie sa alegi un lemn mai putin pretentios), tipul de suport pe care il montezi, gradul de umiditate din spatiul respectiv si, nu in ultimul rand, detaliile estetice si decorative(model, culoare, dimensiune).

Informeaza-te asupra provenientei
Nu ignora lemnul autohton(stejar, fag, pin), parchetul fabricat aici poate fi la preturi mai mici decat cel care vine din import. Daca alegi un tip de lemn exotic, citeste cu atentie certificatul de garantie si zona din care provine.

Lemnul masiv, o alegere potrivita
Parchetul din lemn masiv nu este supus nici unui procedeu de incleiere, pentru a fi imbracat. Suprafata sa cu noduri discrete si variatiuni de nuante ii sporeste caracterul aparte, contribuind la o atmosfera speciala pe care o da intregii incaperi.

La moda: parchetul din bambus
Folosit de mii de ani in Orientul Indepartat, bambusul a devenit din ce in ce mai cautat de catre tarile occidentale in ultimii ani datorita calitatilor sale unice. Parchetul din bambus are un aspect deosebit, este foarte calduros si foarte stabil in timp. Este gata finisat, nu necesita lacuire dupa montaj, este rezistent si, conform noilor tendinte, respecta mediul inconjurator.

Cum sa dai viata unei camere

  • Pentru a da viata unei incaperi, pune intr-o vaza flori proaspete pentru a-i da un aer viu. Iluminati florile cu o veioza sau o lampa intr-o lumina pala.
  • Pentru a schimba infatisarea camerei, indeparteaza ceea ce nu ai nevoie din camera.
  • In locul schimbarii mobilei, adauga noi accente si culori luminoase pentru a-i schimba infatisarea.
  • Nu urma ultimele trend-uri in materie de amenajari interioare. Revopseste camera in culori care iti plac si care iti dau o senzatie de bine.
  • Indeparteaza gunoiul din camera si ascunde elementele care nu sunt in armonie cu design-ul camerei. Curata-ti camera in mod regulat.

Similar articles

Decor de Sarbatori

decembrie 4, 2023 0

Write a Comment

view all comments