Ce sa mananaci fara gluten?

Hrisca (buckwheat)

Numele ar putea sa iti produca mici confuzii, dar planta nu este deloc inrudita cu graul (wheat). De fapt, este inrudita cu rubarba si e complet lipsita de gluten. Hrisca are o aroma ca de nuci si poate fi folosita ca o alternativa la orezul brun si la quinoa, in timp ce faina de hrisca este o optiune foarte buna fara gluten pentru pregatirea clatitelor si  altor retete.

Conopida

Umila conopida are, in cele din urma, momentul ei de glorie in lumina reflectoarelor. S-ar parea ca nu exista nici o reteta in care sa nu poti folosi conopida ca o alternativa cu un continut foarte scazut de calorii: nachos, orez prajit,- posibilitatile sunt practic nelimitate.

Si, pentru ca aproape nu are nici un gust, conopida absoarbe aromele alimentelor cu care o gatesti si este un agent foarte bun de umplere pentru pireul de cartofi si e un agent foarte bun de ingrosare fara gluten in sosuri sau supe.

Condimente

Ardei Chilli Pepper

Una dintre principalele arome din mancarea indiana este chilli, ceva ce poti adauga intr-o varietate de mancaruri acasa. Verifica cu atentie ingredientele din amestecurile comerciale de ingrediente, totusi, pentru ca acestea pot sa contina grau. Atat timp cat te feresti de paine, bucataria indiana este o optiune foarte buna pentru mancaruri fara gluten, pentru ca sosurile sunt ingrosate in mod obisnuit cu iaurt sau cu faina de naut in loc de faina de grau.

Turmeric

Acest condiment auriu e un mod foarte bun de a adauga arome in mancaruri fara a adauga sosuri care pot sa contina gluten. Un membru al familiei ghimbirului, turmericul este folosit de foarte mult timp in medicina traditionala indiana.

Turmericul, in forma sa de radacina, poate fi folosit in salate si in salate de varza sau gatit in diferite mancaruri indiene pentru a oferi o aroma pamantoasa, de citrice sau iute. Totusi, fii atent- iti va pata mainile si suprafata de lucru daca nu ai grija.

Daca cumperi turmeric uscat, sa verifici de doua ori eticheta, pentru a te asigura ca e fara gluten. Majoritatea brandurilor sunt perfect sigure, dar unele ar putea fi contaminatein fabrici in care se produc amestecuri si alte condimente. Turmericul uscat adauga o aroma mai putin puternica decat radacina.

Write a Comment

view all comments

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *