Curatenie in 3 pasi

Mai este putin si vin sarbatorile si tu nu esti inca la zi cu ultimele pregatiri. Ar fi pacat sa lasi pentru ultima saptamana toata treaba si sa nu iti aloci atunci timp pentru tine si nevoile tale.
Curatenia de dinainte de sarbatori este cea mai importanta, avand in vedere ca tuturor ne place sa locuim intr-un spatiu fresh, curat si calduros, atat la propriu, cat si la figurat.

Pentru luna cadourilor, ne-am gandit sa propunem un mic program de curatenie, foarte simplu de urmarit si indeplinit, in doar 3 pasi.
Pentru fiecare pas, ai la dispozitie o zi, aleasa aleatoriu sau in functie de disponibilitatea ta.

Primul pas:
Nu putem incepe programul de curatenie, daca nu aerisim bine de tot casa, fiecare coltisor al acesteia. Deschide larg toate geamurile casei tale si lasa aerul curat sa patrunda bine de tot. Fa acest lucru treptat, in fiecare camera a casei tale, pentru a evita formarea curentului si trantitul usilor sau al geamurilor.
Alege pentru fiecare zi, o anumita parte a casei tale. Recomandat ar fi sa incepi cu sufrageria si dormitoarele. Scoate toate lucrurile din dulap, sifonier, biblioteca si sterge-le de praf pentru a mai schimba aerul.
Intre timp, spala geamurile camerei si da cu aspiratorul, mai ales in locurile in care patrunzi mai greu sau pe care le-ai cam neglijat in ultima perioada.
Foloseste produse speciale de curatenie pentru fiecare zona a casei si nu uita ca este foarte important sa folosesti ceva de calitate, daca vrei sa pastrezi prospetimea si curatenia in casa ta, pentru mai mult timp.
Spala perdelele, covorasele de pe jos si aprinde betisoare parfumate in camera dupa ce ai terminat curatenia.

Pasul doi:
Curata baia si elimina orice urma de bacterie sau microbi.
Stiai ca perdeaua de la dus adaposteste cei mai multi microbi? Este recomandat sa o schimbi o data pe luna sau sa o dezinfectezi cu produse speciale de curatenie. La fel este si in cazul cabinei de dus. Pe geamul cabinei de dus raman mereu urme de apa, sampon, etc, care pot mentine un nivel destul de ridicat al becteriilor din baie.
Foloseste produse de curatenie speciale pentru baie, dezinfectante si elimina toata piatra care s-a depus in jurul obiectelor din baie: robinet, cada, cabina de dus, toaleta, etc.
Curata gresia cu o periuta speciala, mai ales in locurile unde este chitul dintre placi. Acolo se depune mizeria si bacteriile din baie, lucru care face baia sa arate urat si sa capete un miros neplacut.
Dezinfecteaza toaleta si schimba capacul inaintea sarbatorilor. Daca vrei sa intri in spiritul sarbatorilor, poti opta pentru unul de culoare rosie sau verde.
Aeriseste baia dupa fiecare utilizare, mai ales pentru a evita mentinerea aburului si formarea condensului.

Pasul 3:
Bucataria si holul sunt cele mai frecventate locuri din casa, insa in bucatarie trebuie sa fie mereu œluna.
Dezgheata frigiderul si curata-l bine de tot, cu apa si otet, pentru a-i schimba mirosul si aspectul.
Spala aragazul si cuptorul si nu uita sa-l acoperi cu o folie de aluminiu, pentru a evita petele si grasimile greu de curatat.
Aeriseste fiecare dulapior si spala toata vesela din dotare, in special cele pe care le folosesti cel mai des.
Curata gresia si faianta si insista in locurile in care ai impresia ca nu se strange mizeria: in spatele aragazului, frigiderului, mesei, etc.
Dupa cum spuneam si mai sus, acest lucru il poti face in zile diferite, tocmai pentru a le acorda atentia si timpul necesar.
Holul poate fi lasat la urma, pentru ca este cea mai folosita parte a casei si este necesar sa fie spalat si curatat zilnic.

Write a Comment

view all comments